Carrosserie herstellen

Bij ons bent u in goede handen

Een auto is betrokken geweest bij een zware aanrijding en hierbij zijn de chassismaten vergaan. Carrosserie herstellen is noodzakelijk. De auto wordt gedemonteerd, zodat de benodigde werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden. Om  de carrosserie goed te kunnen herstellen, wordt veelal gewerkt met een richtbank. De auto wordt hierop verankerd en middels fabrieksmallen kunnen wij het chassis weer 100% recht trekken.

Ook met het vervangen van gelaste delen maken we gebruik van mallen. Hierdoor is het uitgesloten dat de carrosserie afwijkt van de fabrieksmaten. Carrosserie herstellen middels het conformeren aan fabrieksvoorschriften, zorgt er voor dat wij de juiste verbindingstechnieken toepassen, welke in de moderne voertuigen steeds complexer worden.

Carrosserie herstellen is meer dan alleen richten en lassen. Hybride verbindingstechnieken, zoals verlijmen van plaatdelen, pons en klinknagel verbindingen, koper-silicium soldeermethodes en uiteenlopende lassystemen worden steeds vaker toegepast. Het is zeer belangrijk geworden dat de fabrieksvoorschriften voor Carrosserie herstellen nageleefd wordt. Als Carrosserie herstellen niet op de juiste punten of met de voorgeschreven verbindingstechnieken uitgevoerd wordt, kan een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Bij een volgende aanrijding zal de kreukelzone en de veiligheidskooi een heel andere vervorming gaan geven, waardoor er voor de inzittenden een veel grotere kans op letsel ontstaat.

Carrosserie herstellen kun je met een gerust hart aan ons overlaten. Wij garanderen dat wij uw auto zowel technisch als optisch veilig en goed herstellen!

Kijk in onze werkplaats