Bumper spuiten

Snel en vakkundig uw bumper onzichtbaar hersteld

De meeste cosmetische schades ontstaan op de bumper. Voor- of achterbumper… bijna altijd zijn dat de delen waarmee je het eerst een paaltje of iets dergelijks raakt. Ondanks het feit dat auto’s steeds vaker uitgerust zijn met parkeersensoren in de bumper, blijft het aantal schadegevalletjes op bumpers toenemen.

Tegenwoordig is een bumper bijna altijd van een kunststof. De huidige laktechnieken maken het mogelijk om een bumper onzichtbaar te herstellen en te spuiten. Is het kunststof echter gescheurd of bij bevestigingspunten afgebroken, dan zullen wij u adviseren om dit onderdeel te laten vernieuwen.

Een bumper spuiten is voor ons dan ook geen enkel probleem. Bij kleine beschadigingen , kunnen  we vaak volstaan met een gedeelte bij te spuiten. Dit is natuurlijk aanmerkelijk goedkoper omdat het dan  in de meeste gevallen ook niet gedemonteerd hoeft te worden.

Omdat auto’s steeds meer uitgerust worden met uitgebreide veiligheidssystemen, welke vaak in of achter de bumper gemonteerd worden, is het schadeherstel  en spuiten ook op kunststofdelen,  steeds complexer geworden. Na het vervangen van een bumper, moeten opties als parkeersensoren en adaptive cruisecontrole, middels computer ingeleerd en/of uitgelezen worden. De totale herstelkosten worden dan in de meeste gevallen dermate hoog, dat wij je zullen adviseren om een schade te claimen bij je verzekering.

Kijk in onze werkplaats